2010/03/01

Mössfobin över

Ja jag har haft lite av en fobi för att virka mössor då jag har tyckt att det vart ett för stort projekt och trott att jag skulle tröttna direkt. Detta grundar sig mycket i när jag gav mig på att sticka en mössa vilken aldrig blev klar...men när jag väl började virka en mössa insåg jag att det var ju faktiskt kul och tog ju inte alls så lång tid. ;) Min fobi för att virka mössor är nu över!!Mönster: Jag köpte ett stickmönster på mössa från Katrin Bawah förra året som min älskade mamma skulle sticka men då detta inte blivit av så gjorde jag ett virkmönster med inspiration utifrån stickmönstret. Gjorde även ett mönster på handledsvärmaren och mössan jag virkat till mannen är med utgångspunkt från OS mössan fast med en del ändringar.

Material: Olika garner i akryl. (Typ Carolina och Freja). Använde tre dubbelt garn i mannens mössa så den skulle bli varmare.

+/-: Kul att jag änligen vågade ge mig på mössor och att jag blev nöjd med mina virkmönster som jag gjorde alldeles själv. ;)

9 kommentarer:

KroKKoFin sa...

Åh så fin. Gillar speciellt den svartvita.

Mia sa...

Kan inte förstå att du hade mössfobi som kan virka söta skor. Jag tyckte mössa verkade enkelt och började med det men det kommer nog dröja ett tag innan jag försöker göra söta skor som du har gjort de verkar jättesvårt och krångligt.

mysigtdesign sa...

wow, härliga färger.

Cilipus sa...

Så fine luer, herlige farger.
Nå fikk jeg lyst til å prøve meg på lue også, når jeg så de fine her:)
Cecilie

OttoPippi sa...

Ha, ha. Jag TYCKTE väl att jag kände igen mössformen!! Och garnfärgerna!!! Så kul att du handlat beskrivningar från min mamma :-) :-)

Snyggt jobbat. Fattar inte att du haft virkfobi när du kan göra om en stickbeskrvning till en dito virk...

Strumpetossa sa...

Tack allihop! Vet inte heller varför jag hade fobi för att virka mössor men jag tror att det var försöket till att sticka en mössa som tog knäcken på mig. ;)

recyclinn sa...

Wow, vilken härlig regnbågsmössa och handledsvärmare! Det riktigt sprakar om dem!

recyclinn sa...

Wow vilken härlig regnbågsmössa, det riktigt sprakar om den! Den svartvita var också jättehärlig med sitt grafiska mönster.

Love and be proud sa...

Du har fått en Award hos mig! ;) kram!