2010/03/14

Troll och Svampar

Lite nyttosömnad har det blivit i form av tajts och en liten klänning.

Mönster: Tajts från meedom och eget mönster. Klänningsmönster från Welinder.

Tyg: Svampar och mudd från Stoff och Stil. Troll designat av Johanna Ahlard för MjukaTyger.

+/-: Stora dotterns tajts blev något smala men de passar. Klänningen testade jag rullsöm på vilket blev ganska bra men hade tyvärr bara vit tråd vilket var lite synd men det blev okej ändå.

3 kommentarer:

MadebyMammaMia sa...

Jättefina kläder! Älskar trollen, håller också på att sy en singoalla från Wallinders bok - röda troll. Undrar bara en sak ang det mönstret. Tar du lika lång resår runt halsen som det står i boken? Jag upplever klänningen som vid i halsen om jag tar det måttet som står! Hur blir det för dig när du syr singoallan i bomull. Jag tycker det stramar vid ärmkullen så det blir svårt att vika ned för att sy en halskanal. Undrar om du har något tips:) Tacksam för svar.
Ha en bra solig dag!

Strumpetossa sa...

Jag brukar mäta på barnet som ska ha klänningen om jag har möjlighet till det annars brukar jag ta lite på en höft vad jag tycker ser rimligt ut. Svårast är nog att få rätt längd på resår runt armen så det inte blir för tajt men det brukar gå bra.

Jag har inte märkt några problem när jag sytt den i något tyg men det du skulle kunna göra är ju att så på ett kantband som du sätter resåren i om du tycker att det stramar när du viker ner.

Du kan ju sy på kantband i trikå, av samma tyg du syr klänningen i eller färdig snedslå. Jag har gjort med alla dessa varianter också och tycker kanske det blir bäst med någon form av trikåband.

Hoppas att detta var till någon hjälp.

Lycka till och ha en bra dag du också!
Kram Johanna

ida.p design sa...

Fina saker du gör!
Kram, ida.p