2010/06/13

Virkade skor med halkskydd för de större barnen

Fick en beställning på virkade ballerinaskor till en 2½ åring och då tänkte jag att det måste vara någon typ av halkskydd under då hon skulle ha dem som dagisskor till hösten och garn blir ju ganska halkigt...

Det var lite klurigt att få till sulan på skorna bra när man skulle göra skor till större barn men tillslut lyckades jag få till den bra och jag hoppas att de ska passa. ;)
Som halkskydd har jag använt Panduros "halksockefärg" i massor och de känns som att det ska fungera bra. Man får inte tvätta dem med sköljmedel och de ska tvättas vrängda i max 40 grader men då skorna endast får tvättas i max 30 grader så spelar det ju inte så stor roll och sköljmedel kan man nog klara sig bra utan också. ;)
Mönster: Mina alldeles egna.

Material: Garnet till dessa blev ull och akryl. Knapparna är vita vintageknappar samt träknappar.

+/-: Nu har jag listat ut hur jag ska virka skor till större barn och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Äldsta dottern har redan beställt tre par till sig också men hon får nog börja med ett. ;)

Så nu finns det även möjlighet att beställa virkade inneskor till er med lite större barn och inte bara till bebisar. ;)

4 kommentarer:

KroKKoFin sa...

Vilken häftig idé med virkade halkisar. Supercoola ju. Du är så himla påhittig.

Helena sa...

Men gud vad duktig du är!!! DE är superfina båda paren:) även om de nedersta nog är snäppet mer underbara:) Tack för tipset om halkskyddsfärgen...ska genast införskaffas. De små tofflorna jag gjorde till lilla A för ett tag sen är ju tokhala...helt livsfarligt!!!

LustigLinda sa...

Jättesöta!

Anki sa...

Så fina!!! Å smart med halkskyddsfärgen :-)