2009/11/26

Tingeling Tofflor

Jag skulle virka ett par tofflor till stora dottern och hon valde svart och mörkrosa (eller ceris som jag säger), vilka verkar vara hennes favorit färger för tillfället. Jag lade till lite mer färger och började virka. Men när jag var klar så passade tofflorna mig själv så då fick jag ju göra ett par i mindre storlek och då......kom jag på att jag skulle virka ett par Tingeling tofflor då Tingeling är en av favoriterna. Detta blev resultatet.

Dock är ju dottern väldigt bestämd och självklart var de inte helt bra för tingeling hade faktiskt en vit boll fram på och den fick inte vara lurvig i garn utan den skulle vara helt slät! Så då fick jag sy en tygboll som jag sydde på och nu tycker hon att det är ett par PERFEKTA Tingeling tofflor! Och det är ett mycket bra omdömme för att komma från henne. :)

11 kommentarer:

bessemess sa...

så fina tofflor:-)
speciellt tingelingtofflorna.-)

jag har kollat efter tofflor och hitatde för en tid sedan just detta mönster.. men jag förstår inte riktigt hur man sätter ihop dom. är det svårt?

Strumpetossa sa...

Bessemess: Näe det är inte så svårt egentligen men man får sitta och tänka, klura och pussla lite...

Vet inte om det var här du tittade:
http://www.purlbee.com/granny-square-slippers/

Du får ju ett hum om hur du gör i alla fall fast jag följde inte riktigt denna beskrivning utan klurade ut en egen... ;)

Hello sa...

De är jättefina båda två!

Villblomsten sa...

Søte :-)

bessemess sa...

tack för svaret! får göra några rutor och sen klura lite :-)

LustigLinda sa...

jättesöta!

KRUMELEJ sa...

Wow vilka söta tingeling-tofflor. Har en dotter som också gillar den lilla féen och dessa hade garanterat fallit i smaken. Ha en bra helg!

Busiga ungar sa...

Men vad söta....

Aleisa sa...

jag älskar tofflorna, jättejättefina. har ni redan flyttat? det gröna tyget jag fick av dig tog slut, och då köpte jag en helt påslakan, men nu får jag så många bestälningar på samma klänningen att den är på väg att ta slut. ska nån gång skicka eras PIfar, men du syr så fin att jag vet inte vad ska jag skicka, därför dröjer så mycket. men det känns som jag börja att bli mindre rädd när jag ser vad alla andra duktiga bloggare tycker om mina klänningar, nu börja att bli dags. kram!

lycka sa...

Hej, jag missade din kommentar på min blogg.ursäkta mig.. du gör jättefina saker! ojoj.
jag kan inte virka som du gör..

nu säljer jag mina tyger på tradera, så om du är intresserad japanska tyger, titta på dem!

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1199139&listtype=1

vi hörs!

Beata sa...

Vilka söta tofflor!