2010/11/11

Hjälp ActionAid att bygga ett hem för våldsutsatta flickor!

I Guatemala är våld, misshandel och våldtäkter en del av vardagen. Förtryck av unga flickor och kvinnor är snarare regel än undantag och så vanligt att kvinnorna inte ens vet om att de har rättigheter. ActionAid hjälper unga flickor tillbaka till ett värdigt liv på hemmet El Refugio. Hemmet är till för flickor som drabbats av fysiskt, psykiskt och sexuellt våld. Men platserna är få och behovet är enormt. Tillsammans med tidningen Amelia samlar därför ActionAid in pengar för att kunna öppna ytterligare ett hem för våldsdrabbade flickor.

Jenifer Pérez är en av de flickor som bor på hemmet. Hon var inte mer än 12 år när hon flyttade ihop med en äldre man som övertalade henne att hoppa av skolan. Istället fick hon sköta hans hushåll och tillfredställa honom sexuellt närhelst han önskade. På El Refugio får Jenifer stöd i att återgå till ett självständigt liv där hon vet att hon har rättigheter.

Du kan läsa mer om projektet i Guatemala och om Jenifer på:

Hjälp till du också! 1 kommentar:

Linda sa...

Hej!
Jag heter Linda och är informatör på ActionAid i Sverige. Det var jag som besökte projektet i Guatemala City och sen skrev om det för Amelia och Ameliahjälpen. Det betyder jättemycket att du skriver om projektet och insmalingen - det är ett fantastiskt ställe och tillsammans kan vi bygga ett nytt, viktigt hem. Tack igen!
Hälsningar Linda