2009/10/13

Säljare sökes till HantverksMarknaden.comVi är två tjejer, Johanna och Hanna, som träffades när vi gick på folkhögskola i Göteborg 06/07. Där startade en fin vänskap och vi lyckades att hålla kontakten även efter skolan. Ett gemensamt intresse för att pyssla har vi och sommaren -09 kom vi på idén om att starta upp en webbshop där vi och andra kreativa själar kan sälja vad de tillverkat. Syftet med vår webbshop är inte att tjäna stora pengar på andras produkter, därmed kan även den som tillverkar saker i liten skala sälja hos oss. Svårast har varit att komma på ett bra namn på vår webbshop, men tillslut kom Johanna på Hantverksmarknaden vilket vi båda är mycket nöjda med. Så sprid gärna detta vidare till vänner och andra som du känner som vill sälja sina kreationer, tillsammans med er hoppas vi att Hantverksmarknaden.com kommer att nå ut till många där ute.

Vi har smygöppnat webshoppen men den riktiga lanseringen av shoppen beräknas bli den 1 november. Nu behöver vi behöver mer säljare för att få igång shoppen, så kolla gärna in våran idé nedan och hör av er om ni är intresserade eller har några frågor.

/ Johanna och Hanna

Vem får sälja på Hantverksmarknaden?

Alla som tillverkar något eget eller har något som de vill sälja är välkomna.

Hur fungerar det att sälja på Hantverksmarknaden.com?

När köparen har gjort en beställning skickas ett mail ut till säljaren med information om köparen. Ex. Maja ska sälja stickade tröjor, hon skickar in all information vi behöver om hennes tröjor. Hon vill lägga upp 5 tröjor i olika färger i vår webbshop och får betala 10/upplagd vara, alltså 50 kr. Vi lägger upp hennes tröjor på Webbshoppen. När köparen beställer en tröja skickar vi information om köparen till Maja.

Vem ansvarar för att köpet går igenom?

När Maja har fått köparens information tar hon själv kontakt med denne för att göra upp om köpet. Därmed är det köparen och säljaren som ansvarar för huruvida pengar förs över och varans kvalité. Om vi får information om att en säljare eller köpare har på något sätt inte uppfyllt sin del av köpet kommer vi att ta bort säljaren eller inte låta köparen handla hos oss något mera! Som säljare skriver man under ett kontrakt där man lovar att den information som står om varan på webbshoppen ska vara sann. Du som säljare bestämmer själv vilket betalningssätt som passar bäst vid försäljning.

Kostnader

Ni som vill sälja på hantverksmarknaden.com kontaktar oss på hantverksmarknaden@gmail.com. Ni får då ett formulär att fylla i med den information vi behöver av er. Vi tar ut en kostnad på 10/vara vi lägger upp som ska betalas i samband med registreringen av era varor. Vi tar ut denna kostnad för att täcka våra utgifter som webbhotell, domännamn, reklam osv. För 10/vara får din vara ligga uppe på hantverksmarknaden.com i 1 år. Om du inte fått sålt din vara inom ett år skickar vi ut ett mail och du kan då välja att ta bort din vara eller för endast 10 kr låta den vara kvar under ett år till. Om du har gjort en större produktion av en vara, (ex. stickade tröjor i likadant garn, samma färg med samma detaljer men i olika storlekar) betalar du endast 10 kr för 2, 20 kr för 4 etc.

Maila oss om du tycker att detta verkar intressant så kommer vi att skicka mer utförlig information till dig.

Varma hälsningar

Hanna och Johanna

3 kommentarer:

LillaBarn sa...

Vilken bra idé!! Jag bor ju i Australien så det är ju inte aktuellt för mig med tanke på fraktkostnad härifrån, men ett bra initiativ iallafall!!!

Maria sa...

Hej!
Så det är ni som haft den fiffiga idéen! Jag har lite mycket just nu, men om det lugnar ner sig om ett par veckor så ska jag kolla vad jag kan lägga in.

LustigLinda sa...

åh det låter som en fin idé! Jag bor i Spanien men skickar grejer ibland till lite köpare i Sverige kanske kunde vara ett alternativ detta... ska fundera lite.