2010/06/29

Kjolar i värmen

Ja nu är det värmebölja i Götet och vad passar inte bättre då än lite mini-kjolar och kanske en tur till Plaskis. ;)



Denna kjol har jag gjort till äldsta dottern av en gammal sweatshirt top och sytt på lite mudd och tyll. Dottern älskar den! :)




Dessa kjolar är sydda i ubåts tyget från Znok och sydda i en kort och enkel modell. Dessa finns till salu på HantverksMarknaden.com.

2010/06/28

Vinsten från Hillefant

Idag fick jag ett paket på Posten som var från Hillefant, tänk vad glad jag blev! Det var vinsten från hennes tävling som hon hade för ett tag sedan. I paketet låg det helt underbara kläder till lilla V. En omlottblus och en liten kjol. ;)





Kjolen blev tyvärr ingen livebild på då den var lite liten i midjan men det fixar jag snabbt när jag får tid. ;)



Tusen tack för dessa underbara kläder snälla Helena!! Vi är supernöjda allihop!! :)

2010/06/25

Tvillingbeställning

Fick för ett tag sedan en beställning på två par virkade converse i svart och rött som skulle vara en present till ett tvillingpar. Färgerna skulle då vara omvända med svart till pojken och rött till flickan, även första bokstaven i barnens namn skulle pryda sidan av skon. Hoppas nu att skorna passar lilla M och lilla V och självklart att alla blir nöjda. ;)

Och så självklart önskar jag er alla en riktigt härlig Midsommar!!



2010/06/23

Virkade Hårband

Äldsta dottern älskar diadem etc. så jag tänkte att jag skulle virka ett hårband till henne som är lite mjukare och skönare att ha på sig än ett diadem. Hon fick ett ljust turkost band med knappar som hon själv valt ut i massa olika färger. Hon älskar hårbandet och vill ha det på sig hela tiden. ;)

Under virkprocessen blev det även ett vitt hårband till mig med en stor blomma och en glasknapp. Vi hade lite grillfest med några vänner igår och då fick jag genast en beställning på ett blommhårband av en av mina bästa vänner. ;)




Lyckades inte få någon bra bild på hårbandet men här ser ni i alla fall på ett ungefär hur det sitter i håret.




Dotterns hårband blev med en knytfunktion i nacken.



Mönster: Egna.

Material: Bomullsgarn och knappar av olika slag.

+/-: Blev väldigt nöjd med dessa och vi använder dem flitigt både jag och dottern. ;)

2010/06/21

Dockvagnspyssel

För länge sedan så piffade jag upp döttrarnas dockvagnar med lite täcken och kuddar. Såhär ser de ut nu efter uppiffandet. ;)

Vagnarna är ju helt fantastiskt vackra i sig så jag sydde bara väldigt enkla täcken och kuddar i 70-tals tyger för att behålla den rätta tidsandan. ;)





2010/06/18

Prinsessigt Värre

Själv är jag inte riktigt den där prinsessiga typen längre även om jag älskade rosa som liten. Men äldsta dotter gillar rosa eller i alla fall är hennes favoritfärger ceris och svart. Så det ska helst vara stark rosa men nu skulle de ha bröllopsvecka på dagis med en stor fest i onsdags för att fira prinsessans bröllop eller vad det var. Då tänkte jag såklart att jag skulle sy en "prinsessklänning" och dottern tyckte då att det var okej med ljusrosa också. ;)





Jag sydde för ett tag sedan denna förklädesklänning som bara blev mer och mer "prinsessig" och tillslut kunde jag inte hejda mig själv men den blev i alla fall ganska söt tillslut och den fick en lycklig ägare på marknaden. ;)

Äldsta dottern fick se denna och hon tyckte den var superfin så den fick vara min inspiration till hennes klänning och hon blev väldigt väldigt nöjd! :)




Mönster: Egna

Material: Tyg, dragkedja och spets från second hand. Kantband från Bibbis, tyll från Stoff och Stil och knappar från Bolla.

+/-: Att dottern älskar klänningen och även att den lycklige ägaren av den mindre varianten blev helt förälskad i klänningen. :)

2010/06/13

Virkade skor med halkskydd för de större barnen

Fick en beställning på virkade ballerinaskor till en 2½ åring och då tänkte jag att det måste vara någon typ av halkskydd under då hon skulle ha dem som dagisskor till hösten och garn blir ju ganska halkigt...

Det var lite klurigt att få till sulan på skorna bra när man skulle göra skor till större barn men tillslut lyckades jag få till den bra och jag hoppas att de ska passa. ;)




Som halkskydd har jag använt Panduros "halksockefärg" i massor och de känns som att det ska fungera bra. Man får inte tvätta dem med sköljmedel och de ska tvättas vrängda i max 40 grader men då skorna endast får tvättas i max 30 grader så spelar det ju inte så stor roll och sköljmedel kan man nog klara sig bra utan också. ;)




Mönster: Mina alldeles egna.

Material: Garnet till dessa blev ull och akryl. Knapparna är vita vintageknappar samt träknappar.

+/-: Nu har jag listat ut hur jag ska virka skor till större barn och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Äldsta dottern har redan beställt tre par till sig också men hon får nog börja med ett. ;)

Så nu finns det även möjlighet att beställa virkade inneskor till er med lite större barn och inte bara till bebisar. ;)

2010/06/11

BabynestBeställning

Ännu ett babynest har blivit tillverkat. Detta är nog faktiskt ett av mina favoriter, gillar den röd/vita kombinationen. ;)



Och så har jag insett att det är ett väldigt långt användningsområde på nestet...Man har det när de är bebisar för att de ska sova tryggt och mysigt och när de blir äldre så kan de ha nestet som båt, det tyckte i alla fall lillskruttan. ;)


2010/06/09

Blåa och Gröna toner

Jag och äldsta dottern satt och kollade runt på lite olika bloggar när dottern hittade en klänning som hon tyckte var superfin (tyvärr minns jag inte vilken blogg det var) och hon lade gensat en beställning på en likadan.

Självklart så ordnar mamsen detta med vissa ändringar i modellen. Dottern valde själv alla tyger så det blev en himla massa tyger att få ihop till en klänning men vi är nöjda med resultatet båda två. ;)





2010/06/06

Marknadsbilder!!

Tänkte bara visa lite bilder från marknaden förra söndagen. Så här såg det alltså ut när HantverksMarknaden.com stod på plats vid "Plaskis" i Majorna! ;)