2010/05/31

Älskade John Blund

Det var superlyckat på marknaden igår och vi klarade oss undan regnet hela dan!! :)

En klänning som var väldigt populär var denna John Blund kreation, det var många som ryckte i den och den var ett riktigt dragplåster på marknaden men till slut fick den en lycklig ägare. ;)




Även minsta dottern har även fått en klänning i detta tyg, det är ju bara helt underbart! :)




Mönster: Eget

Material: Second Handtyg samt tryckknappar och snedslå från Bibbis.

+/-: Är verkligen supernöjd med dessa klänningar, både modell och tyg! ;)

2010/05/25

Marknadsfixande...

Som jag nämnt tidigare så kommer HantverksMarknaden.com att stå och sälja några av våra säljares saker på Majornas MegaLoppis på söndag och därför håller jag på att sy och virka för fullt för att hinna klart med mina marknadsprodukter.

Det har blivit en del virkat... Några armband till både vuxen och barn i lite olika modeller.




Och självklart ännu mer virkade skor, några i lite nya modeller. ;)





Mönster: Egna.

Material: Akryl garn samt Bomullsgarn.

+/-: Att jag hunnit med så mycket som jag gjort är ju alltid kul så att det finns mycket saker på vårt bord. Äldsta dottern älskar de virkade armbanden så jag hoppas att även andra ska göra det också. ;)

2010/05/22

Gul Klöver!!

Minsta dottern behöver lite roliga klänningar och när jag hittade detta tyget ville jag genast göra en mjuk och skön klänning till henne. Jag skissade lite på ett mönster och till slut fick jag det bra och jag blev riktigt nöjd med resultatet. ;)

Så nu ska jag sätta mig och leta upp lite mer roliga tyger att sy denna modell i...




Första klänningen jag sydde blev något för stor så den får åka med till marknaden nästa helg men denna satt helt perfekt, eller vad tycker ni? Fick inte med någon bild på den större klänningen tyvärr men den såg nästan likadan ut förutom att det inte var någon knäppning i nacken och något vidare hals...





Mönster: Eget
Material: Klövertyg från DeerDot och muddväv från Stoff och Stil.
+/-: Har länge testat lite olika klänningsmönster i trikåtyg och blev riktigt nöjd och glad att detta till slut blev bra! Detta är nog en av mina nya favoriter och klövertyget är ju bara helt fantastiskt vackert!! Hoppas det snart kommer mer fina retroinspirerade tyger från DeerDot. ;)

2010/05/18

Vinst två, tre + award

Andra priset i min tävling gick till OttoPippi och hennes tvillingar fick dessa kjolar sydda i färglada collagetyger med mudd och tyll. Hoppas att de gillar dem! ;)




Tredjepriset gick till Retropingvinen och vinsten blev här ett par muddbyxor med extra lång mudd för längre användnings tid. ;)

Hoppas att paketen kommit fram och att alla mottagare är nöjda!



Det har vart fullt upp här de senaste veckorna med beställningar och mitt lilla extrajobb som sömmerska åt en inredare, där jag sytt nio stycken fyra meters gardiner. Har nog aldrig arbetat med så mycket tyg på en och samma gång någonsin, hela 34 meter tyg! Ska bli spännande att se hur det färdiga rummet blir. :) Men jag hann med min tävlingssömnad och fick äntligen klart dessa vinster och inte nog med detta så fick jag en award av Rumba de Kransen, tusen tack söta du!!



Man ska alltså avslöja 7 intressanta fakta om sig själv. Hmmm vad ska jag då hitta på...

1.Jag är nogrann men gillar helst inte att behöva göra om saker, exempelvis sprätta.

2.Jag är väldigt envis.

3.Älskar att ge och få presenter!!

4.Är en riktig tv-idiot men datorn och symaskinen kan ganska lätt locka till sig min uppmärksamhet.

5.Söker nu för sjunde gången till psykologprogrammet men har inga direkta förhoppningar denna gång heller. Har även börjat fundera på en textil utbildning men vi får se vad som händer.

6.Gillar inte att träna fast jag skulle behöva det.

7.Har ofta svårt att somna då det på något vis alltid är då det poppar upp massa kul och kreativa ideér i mitt huvud.

Och så ska man ge denna award vidare men det är ju så många duktiga bloggare där ute som man vill ska få den men till slut har jag lyckats välja ut en liten del. De bloggar jag skickar detta vidare till får bli:

Hillefant, Rino, DeerDot, Cilipus, Mette, Siris Design och Groovybaby and mama.

2010/05/17

Vinst nummer ett

Jag hade ju en tävling för ett tag sedan och nu har vinsterna äntligen skickats iväg efter en del symaskinskrångel. Jag tänkte börja med att visa första vinsten som skickades till Hillefant.

Det blev en omlottklänning, ett par mammulucker samt en liten bonushätta som jag slängde ihop i all hast men som naturligtvis blev lite liten till min minsta dotter så den fick åka med detta paket istället. ;)



Fler livebilder kan ni se HÄR.





Mönster: Egna allihop.

Material: Second Hand tyg. Kantband från Bibbis och muddväv från Stoff och Stil.

+/-: Att det passade och att mottagarna blev nöjda! ;)

2010/05/08

Ett skepp kommer lastat...

...med ännu mer virkade skor!

För ungefär en vecka sedan fick jag två beställningar på virkade skor. Den första bestod av två par virkade converse. Ett par i vitt + turkos samt ett par i svart + magentarosa, båda i babystorlek. Detta blev resultatet.




Den andra beställningen bestod av ett par rosa ballerina skor i babystorlek samt ett par grå boots i något större storlek så att de ska passa till hösten. Och såhär blev dessa.




Hoppas nu att alla beställare blir nöjda med sina skor! :)

Sen så vill jag be om ursäkt till er som vann min tävling då ni får vänta på era vinster. De ligger färdigutklippta men då min symaskin krånglat och vart inne på service och ska dit igen på måndag så har sömnaden dragit ut på tiden. Men det är pågång så snart ska ni har era vinster! ;)

2010/05/03

En tävling till!

Var med och tävla på denna underbara blogg du också!! Kika in HÄR hos Hillefant och lämna en kommentar du också! ;)

Klänning eller Nattlinne?

Denna klänning blev till för några dagar sedan då äldsta dottern beställde en mjuk och gosig klänning i detta underbara tyg. Hade en bild i huvudet om hur den skulle bli men tyvärr blev den på tok för stor och ser mer ut som ett nattlinne tycker jag men dotter hävdar starkt att det är en klänning! ;)

2010/05/02

Tävla hos Rino



Var med och tävla om en helt fantastiskt vacker klänning hos underbara Rino du också!! Kika in HÄR!

2010/05/01

Dockkläder

Minsta dotterns dockor har vart utan kläder alldeles för länge så jag bestämde mig för att göra något åt detta och sydde lite små pyttekläder och en liten mössa/hätta i trikå. Sen ville naturligtvis äldsta dottern att jag skulle sy kläder till hennes alla gosedjur, vilket är väldigt väldigt många, då hon nästan aldrig leker med dockor! Och självklart fick jag ju göra det men hon fick välja ut ett gosedjur till att börja med vilket naturligtvis blev hennes bästaste favorit hund. Inte helt enkelt men jag gjorde en ganska enkel konstruktion och en likadan mössa som till dockan.






Mönster: Egna.

Material: Lite snuttar av trikåtyg från Jofotex, JNY Design samt Stoff och Stil.

+/-: Lite svårt att få till storleken men nu har jag i alla fall något att utgå från. Men det bästa var ändå att döttrarna blev supernöjda och glada! :)