2010/04/29

Beställning till kompisens dotter

En av mina bästa vänner gjorde för ett tag sedan en beställning på en likadan hätta som dottern fick i present av mig men som nu var för liten. Denna blev dock lite tunnare fodrad med flanell samt att den fick lite rynk på huvudet och en knäppning med tryckknappar.

Samtidigt beställde hon även en klänning och byxor i det lila/gröna fordonstyget. Dessa blev i en större storlek med uppvikbara muddar för lång livslängd. Så nu är det bara att hoppas att allt passar och att de blir nöjda! ;)





Mönster: Hättan är ett eget mönster, byxorna är utgångspunkt från Meedom och klänningen från Welinder.

Material: Tyg second hand och fordon från mjuka tyger, muddväv från stoff och stil.

+/-: Tyckte rynket på hättan blev väldigt sött. ;)

2010/04/28

Converse X4

Har legat sjuk här hemma men igår fick jag äntligen lite kraft att färdigställa denna beställning på fyra svarta virkade converse. Två i storleken nyfödd, ca. 0-6 månader samt två lite större i storleken ca. 6-12 månader. Glömde naturligtvis att ta kort på dem innan jag packade in dem men de såg ut som på bilden. ;)

2010/04/26

Virkade "pås-skor"

Sist ut i denna virkserie blir ett par virkade skor nästan i form som en påse som man drar åt. ;) Inte en av mina favoritmodeller men jag gillar färgkombon av ceris och orange.



2010/04/25

Virkade Ballerina Twist

Ett par till virkade ballerinaskor, dessa med en liten snurr/twist effekt på ovansidan av tån. Kanske inte syns så tydligt på bilderna men den är i alla fall virkad så. ;)



2010/04/24

Virkade boots 3

Ett par virkade boots till i grönt och lila med svarta knappar. Tyvärr var det lite svårt att få dem bra på bild men hoppas att ni kan se på ett ungefär hur de ser ut. ;)


2010/04/23

Virkade sagoskor

Ett par ljuslila virkade "sagoskor" som nästan ser ut att kunna passa på en liten alv eller varför inte en bebis. ;)

Även dessa i 100% akryl och storlek 0-6 månader.


2010/04/22

Virkade boots 2

Här kommer nästa par boots. Även dessa i storlek ca. 0-6 månader och virkade i ett ljusgrått 100% akrylgarn med röda knappar. ;)


2010/04/21

Megaloppis i Majorna, Göteborg




HantverksMarknaden.com kommer att medverka på Majornas Megaloppis så kom gärna dit och handla unika hantverk från några av våra säljare!!

När: 30 maj 2010
Var: Majorna, Göteborg. (Ska försöka placera oss runt Maria Plan nära Plaskis.)
Tid: ca. 11-17

Ser fram emot att träffa er där! ;)

virkade Boots

Här kommer tredje paret. Ett par boots i ett petrol färgat 100% akrylgarn med bruna knappar. Storleken på skorna är ca. 0-6 månader.


2010/04/20

Virkade Ballerinas

Då var det dags för andra paret! Ett par röda ballerina pjux i 100% akrylgarn med svarta blommknappar. Dösöta tycker jag själv. ;)



2010/04/19

Virkade Converse

Jag fick för ett tag sedan en beställning på åtta par virkade skor och nu är den färdigställd och beställaren blev supernöjd! Det blir lite mycket att visa alla par skor på samma gång så jag tänkte att jag tar ett par i taget då det är nya modeller allihop. ;)

Först ut ett par virkade baby Converse.





Mönster: Mitt alldeles egna från scratch.

Material: 100% akryl garn i svart, vitt och rött.

+/-: Kul att själv göra ett helt nytt mönster. ;)

2010/04/15

Babynest och snutte

Fick under påskhelgen två beställningar på babynest och även en snuttefilt. Nu är de klara och påväg till sina ägare. Det märks att bebistiden börjar komma igen för det har vart väldigt lugnt på babynestfronten nu ett tag. Tyvärr har min kamera flippat ur helt och kortet på det andra babynestet går inte att ladda upp och då de redan är skickade kan jag inte ta något nytt kort men det var i alla fall sytt i ett lila tyg med vita retroblommor och grå botten. ;)

Nu ska jag traska ut i det härliga solskenet som lyser över Götet! Ha en bra dag allihop!!

2010/04/12

Beställning på vagndyna

Fick för ett tag sedan en beställning på en vagndyna och detta blev resultatet. Den skickades för ett tag sedan men har inte riktigt blivit bloggad om förrens nu. ;) Detta är en vändbar variant som jag tror skulle passa de flesta vagnar.



Och så lite livebilder på hur den ser ut i vagnen.




Mönster: Beställaren ritade av en vagndyna hon hade hemma så att jag kunde sy efter den modellen.

Material: Tyg från Second Hand samt Lagerhaus. Kantband, vadd och transparent vaxduk från Stoff och Stil.

+/-: Att både jag och beställaren blev supernöjda med resultatet. Var lite pilligt att få dit vaxduken men det var nog ändå bra att ha den där som detalj för smutsiga fötter. ;)

2010/04/07

Gammalt blir smycken

Det blir inte så mycket sytt här hemma då symaskinen är på service men jag har klippt ut massor som ska sys så fort den är tillbaks. Men jag har ändå en del att pyssla med här hemma. ;) Håller på med en beställning på åtta par virkade babyskor och ägnar mig en del åt min nyfunna hobby, smyckestillverkning.

Jag ville göra något nytt och lite annorlunda och kom då på ideén att återanvända gamla pryttlar och göra örhängen av dem. Så klart valde jag även lite pryttlar med ett budskap också. Då jag själv älskar att enbart ha ett örhänge så fick det bli på detta vis. ;)

Här ser ni lite smakprov på mina örhängen och en del av dessa kommer säljas på hantverksmarknaden.com under mitt smyckesalias JoJoPoPVintage.





Dessa örhängen i läder har och en av mina bästa vänner gjort tillsammans och dessa går att köpa på hantverksmarknaden.com




2010/04/04

Vinnaren är...

...HELENA med bloggen Hillefant, Grattis! Du har vunnit förstapriset i min tävling och får välja byxor eller klänning.

Men så var det ju så kul med tävling och äldsta dottern tyckte att det var så roligt att dra lotter att det även blev ett andrapris och ett tredjepris också! ;)

Andrapriset går till OttoPippi som vinner en överraskning.

Tredjepriset går till Retropingvinen - Tant Grön som också vinner en liten överraskning.

Grattis allihop jag mailar er angående storlekar etc. alldeles strax.

Hoppas att ni haft en mysig påsk allihop och ursäkta att dragningen dröjt men jag har vart bortrest så jag kom precis hem. ;)