2009/06/30

Hängselshorts


Ett par babyhängselshorts har det blivit sytt i värmen. De är gjorda efter ett eget omarbetat mönster och sydda i ett gamalt påslakan från 70-talet och så satte jag tryckknappar som knäppning.

Och så en liten livebild...

Vagndyna


Vi hade en vagndyna i fleece men i denna värme så kännde jag att det behövdes något svalare så jag sydde en vändbar vagndynna i bomullstyg.

Ena sidan i blå/lila och andra i gul/orange.

2009/06/27

Babyharemsbyxor



Idag blev ett par haremsbyxor efter eget mönster gjorda till minsta tjejen, de blev lite stora men hon växer ju så det knakar så det gör ju inget. ;)

Och så blev det lite våffelsöm som dekor.

2009/06/26

Sommarset



Insåg nu i sommarvärmen att minsta dottern behöver lite svala och solskyddande kläder. Så jag satte mig och knåpade ihop ett mönster på ett par byxor och en blus och detta blev resultatet av första försöket.

Så nu ska jag göra lite justeringar i mönstren och se om jag kan få det bättre! Ha en bra dag i solen allihop!! :)

2009/06/24

Lite sydda grejjer...





Här är lite av vad jag äntligen fått färdigsytt efter att det legat halvklart ett bra tag. Säljer av lite saker på Tradera om ni är intresserade.

2009/06/21

EFTERLYSNING!!


Hej allihop! Detta är ett av mina absoluta favorittyger men jag har bara ett örngott kvar så jag undrar om det finns någon som har detta tyg/påslakan som skulle vilja sälja detta till mig eller byta? Helst skulle jag vilja ha två påslakan men jag tar vad jag kan få! :)

Beställning till Norge



Har fått ytterligare en beställning på ett babynest, denna gång till Norge. Spännande med första utlandsbeställningen. :)

Fick fria händer på tygval med enda kravet att det skulle vara i blå färger, så detta blev resultatet. Hoppas att de blir nöjda och får mycket användning av det.



Som bonus fick även en liten fågelskallra följa med nestet, även denna i blå färger.

2009/06/18

Bloggtips!

Ett tips om en nykomling i sybloggvärlden nämligen Made By Mamma. Kolla in hennes blogg du också! ;)

2009/06/16

Ekobytet 2

Hej, här kommer mina svar till Ekobytet omgång 2.

Vad pysslar du med? Sy/ virka/ sticka/ annat?

Jag syr och virkar mest men försöker även ta upp stickningen igen.

Hur länge har du pysslat?

Till och från i princip så länge jag kan minnas.

Har du barn? Vilken storlek?

Jag har två döttrar. Stora tösen har storlek 110, skostorlek 27/28 och huvudmått 50 cm. Lilla tösen har storlek 62 (just nu men minstingen växer ju ganska fort så storlek 74 till hösten kanske.) skostorlek ca. 13-15 och huvudmått 41,5 cm.

Vilken storlek har du själv?

Jag har storlek 40(/42) oftast det beror lite på klädmodellen. Skostorlek 37/38 och huvudmått 55cm.

Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?)

Helt klart 70-tals retro.

Vilka färger och mönster gillar du? Vilka material?


Jag gillar alla färger och mönster, gärna starka färger som exempelvis starkt grön, orange etc. Gillar nog mest bomull men det funkar med andra material också.

Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka? Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling?

Oj detta var svårt. Jag vill lära mig ALLT! Men just nu får jag nog säga att jag saknar ett mönster på en fin barnskjorta/blus och klänningsmönster till mig själv. Men även andra fina mönster.

Vad föredrar du, thé eller kaffe?

Helt klart thé!

Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet?

Unisex och genusmedvetet. Gillar även klänningar till barnen och så men de behöver inte vara i ”tjejiga” färger.

Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat?

Dels för att det finns så mycket snygga gamla unika tyger man kan återanvända men även för miljön och för att ta tillvara på sådant som redan finns så att det inte behöver nyproduceras lika mycket.

2009/06/15

Pösbyxor



Byxor till småtjejerna har det blivit. Dessa blev i en pösig modell i turkosrutigt bomullstyg.

2009/06/13

Tunika




Det har vart en produktiv helg men nu tänkte jag enbart visa ett av mina sydda alster, en tunika till mig med utgång från detta mönster men med vissa ändringar. Det andra jag sytt kommer upp inom en snar framtid. Ha en fortsatt trevlig helg!

2009/06/11

Första PIF omgången avklarad

Nu är jag klar med första PIF omgången, har dock inte hunnit skicka iväg alla paket men de är påväg! ;)

Hoppas att ni blir nöjda och tack för att ni ville vara med! Det finns fortfarande en plats kvar i min andra PIF om någon är intresserad?

Har märkt att jag fastnat för sidenrevärer men jag tycker det blir så fint. Dock har jag insett mer och mer hur mycket jag saknar en overlockmaskin så det står högst på min önskelista, eller i alla fall pengar till en, nu när födelsedagen närmar sig! :)

Dessa PIFpresenter gick till:


Clairy...

Lolla...

och BusigaUngar.

2009/06/10

Mera PIF!

Eftersom jag varit snabb och anmält mig till ännu en PIF så är det väl inte mer än rätt att jag anordnar en PIF till. Så ni TRE som vill vara med lämna en kommer på detta inlägg så skickar jag en personlig gåva till de 3 första som svarat. Presenten kommer i brevlådan inom 365 dagar.

Gör såhär:
1. Lämna en kommentar under detta inlägg. Ni tre som är först får gärna maila mig sin adress till johanna747@gmail.com. Ni får också gärna lämna lite uppgifter om hur många barn ni har och storlekar, favorit färger etc. som kan vara bra för mig att veta.
2. Var med du också! Och gör samma sak på din egen blogg!

Paket!!


Titta vad som kom med posten idag. En superfin kofta som min älskade mamma stickat till minsta dottern och det enda jag behövde göra var att virka på knapphålsöglor och sy fast knappar. Tusen tack snälla mamma!

Solhatt


En liten vändbar solhatt i brunt och vitt á la Maja med omvänt tryck på insidan och utsidan. Dottern älskade den speciellt för att hon tyckte att hon såg ut som Lena Anderssons Maja i den. :)

2009/06/09

Lite heminredning


Tänkte att jag kunde visa lite av min heminredning jag pysslat med till vardagsrummet.

Så här ser ni en 70-tals gardin i härliga färger...

En kudde i 70-tals tyg som jag satte tryckknappar på baksidan som knäppning.

Och sist en freestyle virkad orange rund kudde.

Dagiskasse


En liten dagiskasse á la Knåpmodern fast med en liten ficka på.

2009/06/08

Babyförkläde




Ett gult litet babyförkläde i storlek 62 med tryckknappar på axlarna och prickiga fickor.

2009/06/07

Sömnadsfel ger nya idéer...



Hmm tanken med dessa byxor var från början att de skulle bli till minsta dottern men jag insåg snart när jag började klippa ut dem att det inte riktigt kändes rätt i storleken så då var det bara att tänka om...



Det fick bli en tajt capribyxa till stora tösen i samma färgval som tanken var från början med olika muddar och sidenrevärer. Hon gillade dem supermycket så ibland är det bra att det blir fel. ;)

Så nu får jag leta vidare efter det perfekta byxmönstert till muddbyxor någon som har ett bra förslag? Har tidigare gjort mönster efter andra byxor men skulle vilja ha ett mönster som finns färdigt i olika storlekar...



Och här ser ni en livebild på "Göteborgspatrioten" med det supersnygga Mustafa linnet med Eriksbergskranen.

Obloggade byxor


Sydde dessa byxor för ganska länge sedan men av någon anledning har de inte kommit med i bloggen så nu tyckte jag att det var dax. :)

2009/06/06

Klänning



Kände att jag behöver lite nya kläder så jag slängde ihop en klänning och detta blev resultatet. :)

2009/06/03

Babynestbeställning


Nu är jag färdig med ytterligare en beställning på ett babynest och jag hoppas att beställarna ska bli nöjda och att den kommande bebisen ska trivas!

Detta nest blev sytt i ett blommigt bomulls/halvpanama tyg och orange flanell till botten så bebisen får det mjukt och skönt.

Virkad bitring


Dottern behövde något att tugga på så då var det bara att sätta sig och virka en bitring och den har vart till stor användning, har bara glömt bort att blogga om den. :)

Beställning på babyskor



Fick en beställning på två par virkade babyskor. Ett par skulle vara vita och bruna i storlek 0-3 månader och detta blev resultatet.



Det andra paret fick jag lite fria händer med bara det blev så mycket rasta som möjligt och så här blev dessa i storlek 3-6 månader. Hoppas nu att de blir nöjda med resultatet. ;)

2009/06/02

Fågel(vagn)hänge



Nu har minsta dottern äntligen fått sin vagnleksak. Det blev att jag tillslut sydde en gul fågel i 70-talstyg med en bjällra i som jag hängde i vagnen och hon älskade den. :) Mönstret hittade jag HÄR.

2009/06/01

Avslutningspresenter


Fram

Detaljbild med knappar från Bolla.

Bak

Fram på skjortan, glömde tyvärr ta en baksidebild men den ser ut som en skjorta brukar göra. :)

Detaljbild på skjortfickan med ett supersnyggt märke. ;)


Ja nu var sommaren här och det är snart dags för skolavslutning så då sydde jag en klänning till systerdottern och en skjorta till systersonen efter önskemål i deras favoritpresenter som de fått i för tidig avslutningspresent. Så nu får vi bara hoppas att de passar bra. ;)

Skjortan är sydd i storlek 128 och klänningen i 134. Ska försöka ordna lite livebilder också. :)